Vallende sterren op bestelling

ALE Co. lanceert test-satelliet voor sterrenregen

0
2417
slihouette van man met op de achtergrond een vallende ster

De virtuele wereld zetten we zo naar onze hand. We zorgen ervoor dat daar gebeurt wat wij willen. Het enige dat we daarvoor hoeven te doen, is een klein beetje in de code aan te passen. In de echte wereld is dat vaak wat lastiger. Natuurverschijnselen bijvoorbeeld. Ze zijn nauwelijks te beïnvloeden. We kunnen ze wel steeds beter voorspellen maar daar houdt het ook wel mee op.

Spektakel gegarandeerd

De drang naar controle over zijn omgeving zit in de natuur van de mens. Het liefst zouden we alles in de hand hebben. Als je bijvoorbeeld uitgekeken bent op vuurwerk en je die lasershows ook wel gezien hebt, wil je wel eens iets anders spectaculairders. Voor de mensen die dergelijk spektakel zoeken, is er binnenkort iets nieuws. Vanaf 2020 zijn vallende sterren op bestelling verkrijgbaar. Vallende sterren. Op bestelling. Laat het even tot je doordringen.

Test door ALE Co.

Onlangs heeft ALE, een ruimtevaartbedrijf uit Tokyo, een satelliet in een baan om de aarde geschoten waarmee ze dit mogelijk willen gaan maken. ALE staat voor Astro Live Experiences. En dat is ook precies wat ze bieden. Op zo’n 400 km hoogte komt een satelliet die kleine deeltjes loslaat. De eerste satelliet is om te testen. Daarmee wil het Japanse bedrijf onderzoeken hoe de deeltjes zich gedragen in de buitenste atmosfeer.

donkere hemel met streep van vallende ster

Primeur op Olympische Spelen 2020?

In 2020 verwacht ALE de eerste sterrenregens op bestelling te kunnen leveren. Jij kunt bepalen waar en wanneer. En als we het hebben over 2020 dan zal die eerste door de mensen gemaakte vallende sterren hoogstwaarschijnlijk een miljardenpubliek hebben. Ons lijkt het namelijk een hele mooie afsluiting van de openingsceremonie voor de Olympische Spelen in Tokyo.